Lezing Veilig Thuis: Werken als forensisch professional, je moet het maar durven

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Activiteitencommissie
Datum en tijd
2 feb. 2021 15:00 - 16:15
Locatie
Online

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Lezing Veilig Thuis: Werken als forensisch professional, je moet het maar durven

In de lezing ‘Werken als forensisch professional, je moet het maar durven’ van 2 februari 2021 nemen Ronald Bleeker en Sjanie Koedoot jullie mee in het forensisch werkveld van de jeugdzorg. 

Forensische professionals in de jeugdzorg maken weinig ‘vrienden'. Ze bemoeien zich met wat er in gezinnen plaatsvindt als er aanwijzingen zijn dat kinderen in het nauw zitten. En als de situatie te onveilig is, halen ze kinderen bij hun ouders weg. 

Als het je dan lukt wederzijds begrip te krijgen - ouders zien in dat ook jij het beste voor hebt met hun kind - dan kun je als passant in hun leven even ‘vrienden’ zijn. Dan help je echt een kind!

Ronald en Sjanie vertellen jullie over verschillende gebeurtenissen op het snijvlak van straf- en civielrecht binnen de jeugdzorg.

Ronald heeft jaren bij de politie gewerkt in de wijk en sinds een aantal jaren werkt hij bij Veilig Thuis in Utrecht. Hij is bekend met verschillende complexe zaken binnen de jeugdzorg en draait de crisisdiensten buiten kantooruren voor Veilig Thuis.
Sjanie heeft vele jaren als gezinsvoogd en onderzoeker bij Bureau Jeugdzorg en Veilig Thuis gewerkt. Zij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in ‘scheidingen die onder toezicht staan’. Daarvoor heeft ze haar MfN registratie behaald en is zij een eigen praktijk begonnen. In haar praktijk begeleidt ze ouders om te voorkomen dat hun kinderen onder toezicht komen te staan. In juli 2019 heeft zij een Mastersdegree voor bedrijfskunde behaalt.

De lezing zal om 15:00 beginnen en online plaatsvinden. De geschatte eindtijd van de lezing is 16:15. Aanmelden kan via de site: www.simonvanderaa.nl. Voor leden is de lezing gratis bij te wonen en voor niet-leden bedragen de kosten slechts €3,50. 

 

 

Onze partners