Nieuws

Bezoek P.I. Ter Apel

Bezoek P.I. Ter Apel

Wil je zien hoe het er aan toe gaat in een (vreemdelingen)gevangenis? Ga dan woensdag 24 mei met Simon van der Aa mee naar de Penitentiaire Inrichting in Ter Apel!

De PI Ter Apel biedt plaats aan 434 gedetineerden en fungeert als VRIS-inrichting. VRIS staat voor vreemdelingen in strafrecht. De personen die in Ter Apel in detentie zitten, hebben een strafbaar feit gepleegd waarvoor ze door de rechter veroordeeld zijn en verblijven daarnaast illegaal in Nederland (of zijn na hun misdrijf ongewenst verklaard). In samenwerking met de Dienst Terugkeer en Vertrek worden de vreemdelingen tijdens de detentie voorbereid op een terugkeer naar hun land van herkomst.

Om 15.45 uur worden we in Ter Apel verwacht. De activiteit zal naar verloop 2 uur duren, waarbij ons uitgebreid wordt verteld hoe de procedures binnen de muren van de inrichting werken. Om deel te nemen aan de activiteit dien je 21 jaar of ouder te zijn.
Voor leden van Simon van der Aa is de activiteit gratis, voor niet-leden bedragen de kosten drie euro. Dit is een activiteit die je niet wilt missen, dus schrijf je snel in via www.simonvanderaa.nl. Niet-leden kunnen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar activiteiten@simonvanderaa.nl. Er is een beperkt aantal plekken, dus wacht niet te lang met aanmelden, want vol = vol !!!