Pleitcommissie


Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

foto_pleitcommissie.jpg
V.l.n.r: Lotje Peters, Floor van den Berg, Desmain de Vries, Anouk Arends, Corina Bita

Pleitcommissie

Anouk Daniëlle Arends Voorzitter
Floor van den Berg Vicevoorzitter
Desmain de Vries Secretaris
Ioana Corina Bita Penningmeester
Lotje Baukje Peters Commissaris Promo


De pleitcommissie verzorgt gedurende het jaar verschillende pleittrainingen bij kantoren en een communicatietraining. Hiervoor worden o.a. communicatietrainers, advocaten, OvJ’s en andere mensen uit de praktijk gevraagd. Dit alles in aanloop naar het sluitstuk van het commissiewerk; de Nationale Strafpleitcompetitie! Deze wedstrijd wordt gehouden onder vijf steden: Utrecht, Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Iedere stad stuurt afgevaardigden waarna één zich winnaar van de Nationale Strafpleitcompetitie mag noemen!

E-mailadres: pleiten@simonvanderaa.nl

Voorzitter - Anouk Arends

Hoi allemaal, Mijn naam is Anouk Arends en ik ben 21 jaar oud. Momenteel zit in het derde jaar van de bachelor Nederlands recht. Ik ben altijd enorm geïnteresseerd geweest in het strafrecht. De keuze voor Simon van der Aa was dan ook snel gemaakt! Ik ben dan ook erg blij dat ik dit jaar de functie van voorzitter van de pleitcommissie mag bekleden. Ik kijk uit naar een gezellige en leerzame periode en hoop met mijn commissie een fantastisch jaar neer te zetten. 


Vicevoorzitter - Floor van den Berg

Hoi allemaal! Mijn naam is Floor van den Berg en ik ben 21 jaar oud. Momenteel zit ik in het derde jaar van de bachelor IT-recht. Ik maak dit jaar onderdeel uit van de pleitcommissie als vicevoorzitter. Dit is mijn eerste jaar bij Simon en ik heb er ontzettend veel zin in! Samen met mijn 4 andere commissiegenootjes gaan wij proberen om jullie (en onszelf) zo goed mogelijk klaar te stomen voor de studentenrechtbank door middel van pleittrainingen en communicatietrainingen. Het gaat een ontzettend leerzaam en gezellig jaar worden. Hopelijk tot bij een van de activiteiten!


Secretaris - Desmain de Vries

Hey, mijn naam is Desmain de Vries en ik ben 20 jaar oud. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van de bachelor Nederlands recht. Zo lang als ik me kan herinneren wil ik iets met strafrecht doen, dus actief lid worden bij Simon van der Aa leek mij een logische keuze. Dit jaar mag ik binnen de Pleitcommissie de functie van secretaris op mij nemen. Door middel van de pleittrainingen hopen wij iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op de Studentenrechtbank. Ik heb ontzettend veel zin om er samen met de commissie een ontzettend leuk, leerzaam en gezellig jaar van te maken! 


Penningmeester - Corina Bita

Hallo allemaal! Ik ben Corina Ioana Bita (22 jaar) en ik ben op dit moment bezig met het laatste jaar van de bachelor Nederlands recht. Binnen de studie ben ik zeer geïnteresseerd in het strafrecht. Dit heeft mij er ook toe bewogen om actief lid te worden bij Simon van der Aa. Dit jaar mag ik mijzelf dan ook de penningmeester noemen van de Pleitcommissie bij Simon van der Aa! Ik heb er, ondanks het coronavirus, super veel zin in dit jaar. Ook ben ik ervan overtuigd dat wij hele leuke en leerzame communicatie- en pleittrainingen zullen neerzetten. Wij willen studenten op een laagdrempelige en leuke manier kennis laten maken met de praktijk. Tevens is het volgen van een door ons georganiseerde training zeker een aanrader voor studenten die bezig zijn met hun scriptie of studenten die nog de Studentenrechtbank moeten doen!


Commissaris Promo - Lotje Peters

​Hoi! Ik ben Lotje Peters en ik ben dit jaar Commissaris Promo van de Pleitcommissie. Ik ben 19 jaar oud en zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor Nederlands recht. Omdat ik interesse heb in het strafrecht en ook die master wil gaan doen, ben ik lid geworden van Simon van der Aa. Samen met mijn commissiegenootjes gaan we er, ondanks de situatie met Covid-19, een mooi jaar vol pleitactiviteiten van maken! Tot op de training!Onze partners