Pleitcommissie


Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Foto Pleit
V.l.n.r.: Amber Köhler, Michiel van Huizen, Marlo Post, Stefano Scabio, Robert Ziere, Sanne van der Zwaag


De pleitcommissie verzorgt gedurende het jaar verschillende pleittrainingen bij kantoren en een communicatietraining. Hiervoor worden o.a. communicatietrainers, advocaten, OvJ’s en andere mensen uit de praktijk gevraagd. Dit alles in aanloop naar het sluitstuk van het commissiewerk; de Nationale Strafpleitcompetitie! Deze wedstrijd wordt gehouden onder vijf steden: Utrecht, Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Iedere stad stuurt afgevaardigden waarna één zich winnaar van de Nationale Strafpleitcompetitie mag noemen!

E-mailadres: pleiten@simonvanderaa.nl


Voorzitter - Marlo Post

Hey! Mijn naam is Marlo, ben 22 jaar oud en zal dit jaar de voorzitter zijn van de pleitcommissie! Ik begin dit jaar met de togamaster met de specialisatie strafrecht. Mijn interesse voor het strafrecht blijkt uit mijn werk aan de Vakgroep Strafrecht van de universiteit. Daarnaast werk ik sinds kort als zittingsgriffier bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, bij de afdeling strafrecht. Mijn keuze om vorig jaar lid te worden van Simon van der Aa was dan ook geen verrassing. Ik kijk ernaar uit om het komende jaar met mijn commissiegenoten leerzame communicatie- en pleittrainingen te organiseren en hoop jullie hier dan ook tegen te komen! 

Vice-voorzitter - Sanne van der Zwaag

Hi! Mijn naam is Sanne van der Zwaag en ik ben 22 jaar oud. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de bachelor Nederlands Recht. Het strafrecht heeft mij altijd erg geïnteresseerd en daarom leek het mij leuk om actief lid te worden van Simon van der Aa. Aangezien ik dit jaar de studentenrechtbank zal afleggen, was de keuze voor de pleitcommissie snel gemaakt. Ik kijk ernaar uit om dit jaar de pleitactiviteiten samen met mijn commissiegenoten te organiseren. Hopelijk zie ik je daar!

Penningmeester - Michiel van Huizen

Hi! Mijn naam is Michiel, sinds 2017 studerende aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit jaar zal ik in ieder geval de master Fiscaal Recht afronden. Ik ben echter uiteraard ook heel geïnteresseerd in het strafrecht. Daarom neem ik dit jaar deel in de Pleitcommissie. Ik hoop samen met mijn commissiegenoten leuke pleittrainingen te mogen organiseren, in aanloop naar de Nationale Strafpleitcompetitie. 

Commissaris Promo - Amber

Hee! Mijn naam is Amber, ik ben 19 jaar en zit op dit moment in mijn 2e jaar van de bachelor Nederlands recht. Vanaf het begin van de studie heeft het strafrecht mij het meest geïnteresseerd. Vandaar mijn keuze om lid te worden bij Simon van der Aa. Dit jaar neem ik deel aan de pleitcommissie en ik kijk er naar uit leuke en leerzame pleitactiviteiten te organiseren!!