Pleitcommissie


Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Commissiefoto_Pleit_1819.jpg
V.l.n.r Jisca Hut, Katja Mulder, Linde de Boer, Jenny Dijkstra, Florien van Opstal

Pleitcommissie

Linde de Boer Voorzitter
Jenny Rieme Dijkstra Vicevoorzitter
Jisca Hut Secretaris
Florien van Opstal Penningmeester
Katja Ellen Mulder Commissaris Promo


De pleitcommissie verzorgt gedurende het jaar verschillende pleittrainingen bij kantoren en een communicatietraining. Hiervoor worden o.a. communicatietrainers, advocaten, OvJ’s en andere mensen uit de praktijk gevraagd. Dit alles in aanloop naar het sluitstuk van het commissiewerk; de Nationale Strafpleitcompetitie! Deze wedstrijd wordt gehouden onder vijf steden: Utrecht, Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Iedere stad stuurt afgevaardigden waarna één zich winnaar van de Nationale Strafpleitcompetitie mag noemen!

E-mailadres: pleiten@simonvanderaa.nl


Voorzitter - Linde de Boer

Hey, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de Pleitcommissie. Mijn naam is Linde de Boer en momenteel mag ik mijzelf de voorzitter noemen. Ik ben 22 jaar oud en bezig met mijn bachelor Nederlands recht. Het zal je denk ik niet verrassen dat ik vooral het strafrecht interessant vind. Voor mij wordt dit het tweede jaar bij Simon en dat is een hele bewuste keuze. Dit jaar kan je jouw vaardigheden op het gebied van pleiten en voor groepen staan verder ontwikkelen bij ons! Ik kan alleen maar zeggen dat ik er weer ontzettend veel zin in heb en samen met mijn commissiegenootjes een goed jaar neer ga zetten.


Vicevoorzitter - Jenny Dijkstra

Hallo allemaal! Mijn naam is Jenny Dijkstra en ik ben 20 jaar. Momenteel zit ik het derde jaar van de bachelor IT-recht. Na een ontzettend leuk jaar als actief lid bij Simon van der Aa, heb ik besloten dit jaar mijn actieve lidmaatschap voort te zetten. Vorig jaar schreef ik als Algemeen Redacteur juridische stukken voor de Asega en dit jaar ben ik Vice-voorzitter van de Pleitcommissie. Samen met mijn commissiegenoten ga ik de uitdaging aan om de pleitevenementen voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. We hopen jullie te zien bij een van de activiteiten!


Secretaris - Jisca Hut

Hey! Mijn naam is Jisca Hut en ik ben 20 jaar oud. Momenteel ben ik bezig met de bachelor IT-recht. Als gezellige typmiep voel ik me helemaal in mijn element als secretaris. Simon van der Aa is een gezellige, toegankelijke vereniging met de nadruk op het strafrecht in de praktijk.  Al snel voelde ik me thuis binnen de vereniging en besloot ik te solliciteren voor een actief jaar! Naast het actief lidmaatschap hier, zal ik me aankomend jaar gaan inzetten voor de JFV CarriereBoard. Samen met de pleitcommissie hoop ik anderen (en mezelf!) zo goed mogelijk voor te bereiden op onder andere de Studentenrechtbank. Zien we jou bij de NSPC?


Penningmeester - Florien van Opstal

Hi! Ik ben Florien van Opstal en ik ben de penningmeester komend jaar. Ik ben 21 jaar oud en zit in mijn derde jaar van de bachelor Nederlands Recht. Afgelopen jaar ben ik meegegaan met de buitenlandse reis van Simon van der Aa naar Florence. Dit is me zo goed bevallen, dat ik besloten heb actiever te worden binnen de vereniging. Ons plan is om het pleiten laagdrempeliger te maken, zodat het minder eng lijkt. Durf de stap te zetten en kom een keer met ons pleiten! Samen met mijn commissiegenootjes gaan we er een fantastisch en leerzaam jaar van maken.


Commissaris Promo - Katja Mulder

Hoi allemaal! Ik ben Katja Mulder, 21 jaar oud en ik zit in het derde jaar van de bachelor Nederlands Recht. Hiervoor heb ik de richting Internationaal en Europees geprobeerd maar dit was toch niks voor mij. Het leek me super leuk om actief te worden bij Simon van der Aa en zo meer van het strafrecht in de praktijk te zien. Ik zal aankomend jaar de functie Commissaris Promo vervullen bij de Pleitcommissie. Het lijkt me ideaal om pleiten laagdrempeliger te maken voor de studenten die dit misschien nog een beetje eng vinden en zich zo uitstekend kunnen voorbereiden op de studentenrechtbank. Ik denk dat we een heel gezellig en leerzaam jaar gaan hebben als Pleitcommissie, en natuurlijk als actief lid bij Simon van der Aa!

Onze partners