Nieuws

Lezing Meester Leonie

Lezing Meester Leonie

Meester Leonie komt naar Groningen!

Leonie van der Grinten, beter bekend als Meester Leonie, is strafrechtadvocaat en blogger. In haar blog deelt zij o.a. haar ervaringen uit de praktijk en licht zij actuele rechtszaken toe om zo het strafrecht en de maatschappij dichterbij elkaar te brengen. In haar posts belicht ze veel voorkomende vooroordelen die gepaard gaan met het beroep van een strafrechtadvocaat. Vragen als ‘wat voor rechten heeft een zedendelinquent wanneer hij terugkeert in de maatschappij?’ en ‘heeft het slachtoffer eigenlijk iets in te brengen in de strafmaat?’ komen in normaal Nederlands aan bod.

In de door Simon van der Aa georganiseerde lezing zal Meester Leonie vertellen over zichzelf, haar werk als strafrechtadvocaat en haar blog. Daarnaast zal zij specifiek ingaan op het onderwerp ‘het drugsbeleid op festivals’. Hiermee geeft ze op een toegankelijke manier een kijkje in de strafrechtpraktijk. Uiteraard is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

De lezing zal plaatsvinden op dinsdag 15 november in zaal 1314.0026 (onder de bogen) van het Harmoniegebouw en aanvangen om 19:30 uur. Voor leden is de lezing gratis en voor niet-leden bedragen de kosten slechts €3. Leden kunnen zich aanmelden via de website www.simonvanderaa.nl. Niet-leden kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar extern@simonvanderaa.nl met daarin je naam, studentnummer, rekeningnummer en een vermelding dat je Simon van der Aa machtigt €3 van je rekening af te schrijven.