Nieuws

Symposium Alcoholslot

Symposium Alcoholslot

Op donderdag 28 mei vond het congres 'Alcoholslot' plaats in het Van Swinderen Huys te Groningen. Dit congres werd georganiseerd door de congrescommissie van Simon van der Aa in samenwerking met Frederik van der Marck (studievereniging voor staats- en bestuursrecht) en Alwin van Dijk (dagvoorzitter en universitair hoofddocent bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie). De directe aanleiding voor dit congres waren de uitspraken over het Alcoholslotprogramma van de Hoge Raad en de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 resp. 4 maart 2015. 

Sprekers waren Alex Harteveld (Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden), Joep Simmelink (Advocaat-Generaal bij het ressortsparket Arnhem-Leeuwarden), Nico Verheij (Staatsraad bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State) en Nico de Vries (juridisch medewerker bij advocatenkantoor Anker&Anker).

Het congres had een mooie opkomst met circa 50 deelnemers. Uit de vragen vanuit het publiek bleek dat het een actueel onderwerp is dat bij veel juristen leeft: de discussie kwam goed op gang en ook tijdens de borrel werd nog lang gediscussieerd over het onderwerp.

We willen de sprekers, Alwin van Dijk en Verkeersrecht (ANWB) hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze leuke en leerzame middag.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen