Congres Re-integratie

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Congrescommissie
Datum
24 feb. 2022
Locatie
Van Swinderenhuys

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Congres Re-integratie

De congrescommissie van Simon van der Aa organiseert op donderdag 24 februari 2022 het congres, met wederom prof. mr. dr. G. Knigge als dagvoorzitter!

Het thema van dit jaar is re-integratie na detentie en tbs! Kunnen we veilig met zijn allen over straat als gedetineerden en tbs’ers weer terugkomen in de samenleving of is onze samenleving een proeftuin? Waar lopen ex-gedetineerden en ex-tbs’ers zoal tegenaan en welke rol hebben gemeentes daarbij? Zomaar een aantal vragen die aan bod komen tijdens dit congres. 

Exodus (organisatie die ondersteuning biedt aan ex-gedetineerden bij de terugkeer in de samenleving) en tbs-kliniek Trajectum Boschoord verzorgen in de ochtend (van 10:00-12:00 uur) twee interessante interactieve workshops!
Tijdens het plenaire gedeelte in de middag (van 13:00-17:00 uur) zal onder andere Judith Kwakman als strafrechtadvocate vertellen over de problemen waar ex-tbs’ers in de praktijk tegenaan lopen en hoe we dit als maatschappij kunnen verbeteren. 

Het congres zal worden afgesloten met een discussie. Deze discussie zal interactief zijn waarbij de deelnemers uiteraard volop kunnen meediscussiëren. Bij de aanmelding kun je kiezen tussen het hele programma of een gedeelte daarvan.

Enthousiast geworden en wil jij dit congres niet missen? Aanmelden kan via www.simonvanderaa.nl!

 

Onze partners