Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Exclusieve korting bij Dominus Cursus 

Sinds dit jaar heeft Simon van de Aa een samenwerking met Dominus Cursus. Dominus Cursus heeft ten behoeve van onze leden een exclusieve kortingscode van 10% ter beschikking gesteld. Deze kortingscode is te gebruiken over tentamentrainingenlespakketten en samenvattingen. De kortingscode is te vinden onder ‘Mijn Simon’. 

Dit eerste blok is er bij Dominus een speciale Simon tentamentrainingsgroep voor Algemene Rechtswetenschappen 1. Leden van Simon van der Aa kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief deelnemen aan de complete tentamentraining verzorgd door Dominus. Meer informatie volgt snel. 


Aanmelden of het stellen van vragen kan door te mailen naar bestuur@simonvanderaa.nl


Eerstejaarsactie 

Ga jij aankomend jaar beginnen aan je studie Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en heb jij interesse in het strafrecht? Word dan lid bij Simon van der Aa, dé vereniging voor strafrecht en criminologie! Bij Simon van der Aa zijn er voor jou het eerste halfjaar geen kosten verbonden aan het lidmaatschap en kun jij echt de sfeer proeven van onze vereniging. Heb jij helemaal je plek gevonden bij Simon? Dan betaal je vanaf 1 januari 2021 slechts €2,50 voor de rest van het jaar! Is Simon toch niks voor jou? Geen probleem, dan kun je je lidmaatschap altijd kosteloos opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

Bij Simon van der Aa organiseren wij maandelijks gezellige borrels, hebben wij vele activiteiten, gaan we elk jaar op reis, leer jij pleiten en hebben we jaarlijks een congres. Verder kun jij je nog meer verdiepen in het strafrecht. De Asegacommissie publiceert regelmatig interessante stukken in het verenigingsblad. Een leuke bijkomstigheid is ons lustrum aankomend jaar! 

Meld je dan snel aan via deze website! Om van de eerstejaarsactie gebruik te maken, dien je een screenshot van Progress of Blackboard als bewijs naar bestuur@simonvanderaa.nl te sturen.  


Corona maatregelen Simon van der Aa


UPDATE: (23 Juni 2020) 

Naar aanleiding van de berichten van het RIVM is besloten dat alle activiteiten van het huidige verenigingsjaar zijn afgelast. 

Gelukkig komt er momenteel al wel weer meer ruimte in onze samenleving. Wij hopen en gaan er in de eerste plaats vanuit dat vanaf het nieuwe verenigingsjaar onze activiteiten weer doorgang kunnen vinden. Achter de schermen zijn wij dan ook al druk bezig met de voorbereidingen hiervan. 

Met vriendelijke groet, 

Het 40e Kandidaatsbestuur 


UPDATE: (23 maart 2020)

Naar aanleiding van de berichten van het RIVM is besloten dat voor onbepaalde tijd, maar in ieder geval tot 1 juni alle activiteiten van Simon van der Aa zijn afgelast.


Beste leden,

Naar aanleiding van het bericht van de RUG is besloten dat voor onbepaalde tijd, maar in ieder geval tot 10 april 2020 de activiteiten van Simon van der Aa zijn afgelast. Indien je een kaartje hebt gekocht voor een van de geannuleerde evenementen heb je een mail gehad van ons over wat dit voor jou betekent. 

We hopen op jullie begrip voor de situatie. Houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor eventuele ontwikkelingen. We zullen ook jullie op de hoogte houden van eventuele veranderingen op dit gebied.

Met vriendelijke groet,

Het 39e Bestuur


Nieuwsberichten


Met trots presenteren wij u het promotiefilmpje van Simon van der Aa!


Artikelen uit de Asega

De Vaklunch

  • Interessant

De vaklunch wordt geschreven door Hertogs advocaten. Deze vaklunch staat in het teken van het aanwezigheidsrecht van de verdachte op zitting...

Column: De Nederlandse strafcultuur

  • Interessant

Hoeveel vrijheid hebben rechters in Nederland bij de straftoemeting? Hoe zorgen rechters ervoor dat gelijke gevallen gelijk gestraft worden?...


Essay: Religieuze uitingen versus strafrechtelijke bepalingen

  • Interessant

Religieuze uitingen kunnen in het gedrang komen met strafrechtelijke bepalingen. Denk bijvoorbeeld aan de recente Nashville-verklaring en het...

Column: De rookwolken van het terrorisme

  • Interessant

De Amerikaanse Patriot Act kon op veel kritiek rekenen toen de wet werd doorgevoerd. De wet zou een loopje nemen met de privacy van...


Onze partners