Kroegcollege 'Bewijs in zedenzaken. Wanneer is het voldoende?'

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Congrescommissie
Datum en tijd
1 mei 2023 20:00 - 22:00
Locatie
Land van Kokanje

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Kroegcollege 'Bewijs in zedenzaken. Wanneer is het voldoende?'

Over een jaar zal waarschijnlijk de nieuwe zedenwet in werking treden. Deze wet zou het eenvoudiger moeten maken om daders van zedendelicten strafrechtelijk te vervolgen. Op dit moment bestaat er vaak een bewijsprobleem bij zedenzaken. Dit komt onder andere door het feit dat er maar twee personen bij betrokken zijn: de dader en het slachtoffer. Hierdoor is het bewijsmateriaal vaak beperkt. Dit brengt een belangrijke kwestie aan de orde: wanneer is er voldoende bewijs om iemand voor een zedendelict te kunnen veroordelen?

Op maandagavond 1 mei vindt het tweede kroegcollege van Simon van der Aa plaats! De avond zal in het teken staan van bewijs in zedenzaken: wanneer is het voldoende? Het kroegcollege zal verzorgd worden door mr. Niek Heidanus, strafrechtadvocaat bij Forum Law. Afsluitend is er nog een borrel!

Het kroegcollege wordt gehouden in het Land van Kokanje. De inloop is om 19:30 uur en om 20:00 uur zal het kroegcollege van start gaan. 

Voor leden is het kroegcollege gratis en voor niet-leden is de entreeprijs €5,00.

Je kunt je aanmelden via www.simonvanderaa.nl

We hopen jullie allemaal op het kroegcollege te zien!

Door je aan te melden ga je akkoord met het boetebeding (art. 48 Huishoudelijk Reglement). Je kan je tot 48 uur voor aanvang van de activiteit kosteloos afmelden