Pleittraining I

IMG_4984.JPG

De eerste pleittraining van Simon van der Aa heeft inmiddels alweer plaats gevonden. Op 13 december werden wij met een selectief en enthousiast groepje studenten ontvangen op kantoor bij De Haan Advocaten. Aan de hand van verschillende casussen over mishandeling, flessentrekkerij en zedendelicten hebben onze deelnemers een pleidooi, dan wel een requisitoir voorbereid en deze in hoedanigheid van advocaat respectievelijk officier van justitie voorgedragen tijdens de training. Hierop heeft strafrechtadvocate Meike Lubbers, van De Haan advocaten, de deelnemers voorzien van commentaar en heeft zij tips gegeven over hoe je het pleidooi of requisitoir het sterkst over brengt op de rechter. Dit alles onder het genot van koffie en een koekje. Aan het einde van de middag heeft Meike de beste pleiter gekozen en beloond met een leuk presentje van het kantoor.

We vonden het een zeer geslaagde middag en willen alle deelnemers bedanken voor hun inzet. Daarnaast bedanken we uiteraard De Haan advocaten en Meike Lubbers.

Mocht je deze pleittraining gemist hebben, dan hebben we goed nieuws! Op 1 februari organiseert Simon van der Aa haar tweede pleittraining. De training is erg laagdrempelig en een goede voorbereiding op Studentenrechtbank.