Voorronde NSPC


Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Foto_voorronde.jpg

Alweer anderhalve week geleden vond de voorronde van de Nationale Strafpleitcompetitie plaats. De twee winnaars van de voorronde hebben de eer om Simon van der Aa te vertegenwoordigen tijdens de nationale wedstrijd. Naast Simon van der Aa, doen nog vijf andere strafrechtverenigingen uit heel Nederland mee.

De voorronde vond plaats in de Oude Rechtbank in Groningen, een ontzettend mooie locatie! Elke deelnemer had van te voren een casus toegestuurd gekregen waarbij zij de rol van advocaat of officier van justitie toebedeeld hadden gekregen. De jury bestond dit jaar uit Meike Lubbers (strafrechtadvocate) Gerben Wilbrink (Officier van Justitie) en Fred Janssens (strafrechter).

De heer Janssens was de voorzitter van de ‘rechtbank’ en zo werd een echte zitting nagespeeld. Er werd aan de advocaat gevraagd waarom zijn of haar cliënt niet aanwezig was en de officier moest de zaak voordragen. Na het requisitoir en pleidooi was er nog ruimte voor repliek en dupliek en kon de jury nog vragen stellen over de zaak. Elke deelnemer zat goed in zijn rol, waardoor leuke discussies ontstonden. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, gaf de jury iedereen feedback en werden de twee winnaars gekozen: Shaquille ten Voorde en Marijn de Jong! Nogmaals gefeliciteerd! De twee winnaars waren ontzettend goed. Zij maken zeker een hele goede kans om de NSPC 2018, die plaatsvindt op 3 mei, te winnen!