WhatsApp_Image_2018-10-22_at_12.21.121.jpeg
Op dinsdag 16 mei is Simon van der Aa met een groep van 35 studenten afgereisd naar het Politie Opleidings- en Trainings Centrum te Zuidlaren voor een interessante en leerzame middag. 
De middag begon met een algemeen praatje over de politie, waarna de groep werd verdeeld in drie kleinere groepen om te kunnen beginnen met de verschillende onderdelen van het programma. Het eerste onderdeel betrof vaardigheden zoals het boeien en werken met pepperspray.

In het tweede onderdeel werd er een aanhouding nagespeeld met een mogelijk gevaarlijke verdachte. Tijdens dit onderdeel kregen verschillende studenten in tweetallen de mogelijkheid om te participeren in deze situatie als politieagenten. Wat hoe kan je nou het beste handelen tijdens een aanhouding? Wanneer is het geoorloofd om je wapens te gebruiken? Deze dingen leerde wij hier. Van een agent wordt verwacht dat hij in een split-second handelt, ook dit ervaarden de studenten. 

Tijdens het derde onderdeel krijgen de studenten allemaal de kans om te schieten op de schietbaan. Bij het schieten kregen we uitgebreide instructies. Het schieten bleek voor de meeste nog best lastig. Maar het was wel een hele gave ervaring. 

De middag werd afgesloten met de gehele groep waarna wij weer naar Groningen zijn vertrokken. 
Als Activiteitencommissie kijken wij terug op een zeer geslaagde, leuke en leerzame middag bij het POTC. Wij willen de mensen van het POTC nogmaals bedanken voor deze middag.