Kroegcollege Mensenhandel

a2ffb36a-5ad5-4df5-ae3c-75edc733d4d4.JPG


Afgelopen dinsdag 19 oktober vond het kroegcollege in de week tegen de mensenhandel plaatst, die Simon van der Aa in samenwerking met de Gemeente Groningen, het Rode Kruis en JBSV Dornknoper heeft georganiseerd. Tijdens dit college werd in het bijzonder gekeken naar de uitdagingen bij de aanpak van arbeidsuitbuiting in de praktijk.

Drie interessante sprekers hebben verteld over hun ervaringen uit de praktijk. Het spits werd afgebeten door bijzonder hoogleraar arbeidsrecht Beryl ter Haar. Vervolgens sprak Warner ten Kate, hij is landelijk officier van Justitie Mensenhandel bij het Openbaar Ministerie. De laatste spreker was Edwin Atema, hij is bestuurder bij Vakbond FNV.


Een ieder heeft op erg boeiende wijze verteld over de knelpunten zoals zij die ervaren vanuit hun werkgebied. Dit maakte het college ook erg interessant, omdat de problematiek rondom arbeidsuitbuiting vanuit verschillende perspectieven werd belicht. Het kroegcollege werd afgesloten met een heerlijke borrel. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag!