Congres Re-integratie na detentie en TBS

20220224_142826.jpg.png


Afgelopen donderdag 24 februari 2022 was het dan eindelijk zover; het congres van Simon van der Aa! Dit jaar stond het congres in het teken van re-integratie na detentie en TBS. 

Deze dag begon met twee workshoprondes. De eerste workshopronde werd verzorgd door Annemarie Koopman van Trajectum Boschoord. Tijdens deze workshop kropen de deelnemers onder andere in de huid van een behandelaar van Trajectum, waarbij zij mochten bepalen of een cliënt op begeleid verlof zou mogen of niet. De tweede workshopronde werd gegeven door Hennie van Amerongen van Exodus. Zij vertelde wat Exodus als stichting voor (ex-)gedetineerden en hun familieleden kan betekenen. Beide workshoprondes waren interactief van aard en heel interessant.

Na de lunch werd de dag vervolgd met het plenaire gedeelte waar Prof. mr. dr. Knigge als dagvoorzitter het welkomstwoord deed. Tijdens het plenaire gedeelte kwamen vier sprekers aan het woord. Mr. Judith Kwakman trapte als eerste spreker het plenaire gedeelte af. Na haar kwam Wietse Bouwsma. Na een korte pauze was Harry Beintema aan de beurt. Prof. dr. van der Laan was de vierde en laatste spreker. Nadat iedereen aan het woord was geweest, was er nog tijd voor een discussie waarbij een aantal stellingen aan bod kwamen. Uiteindelijk werd de dag afgesloten met een gezellige borrel. 

Het congres was ook dit jaar weer zeer leerzaam en geslaagd! Wij willen daarom nogmaals alle sprekers en deelnemers bedanken voor deze dag.