Online Lezing Overleveringszaken JahaeRaymakers

adf7f931-9918-4ca8-adc5-9ab681501197.jpeg

Afgelopen woensdagavond (17 februari 2021) heeft Simon van der Aa online een bezoek gebracht aan advocatenkantoor JahaeRaymakers uit Amsterdam. Tijdens deze avond hebben Thom Dieben en Laura van Bavel ons meer verteld over het kantoor. Daarna hebben ze ons meegenomen in de wereld van de overleveringszaken. Wist je trouwens dat overlevering en uitlevering twee hele verschillende termen zijn?

Thom vertelde dat het een rechtsgebied is met veel Europees rechtelijke trekken. Zo legde hij uit dat er regelmatig prejudiciële vragen worden gesteld en dat er geprocedeerd wordt tot aan het EHRM. Op interactieve manier legde Thom ons een aantal stellingen voor om over te discussiëren. Over wat de uitkomst van deze stellingen was, kon hij ons ook geen antwoord geven. Binnenkort zal er vast meer duidelijkheid komen van het EHRM. Wij zijn benieuwd!

Wij willen JahaeRaymakers hartelijk danken voor hun tijd, in het bijzonder Thom Dieben en Laura van Bavel. Met een grote groep Groningse studenten hebben wij met veel aandacht naar jullie verhaal geluisterd.