Congres Euthanasie

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Congrescommissie
Datum en tijd
27 feb. 2020 10:00 - 18:00

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Congres Euthanasie

Op donderdag 27 februari 2020 organiseert de congrescommissie van Simon van der Aa het jaarlijks terugkerende congres met wederom prof. mr. dr. G. Knigge als dagvoorzitter! 

Op deze dag zal het onderwerp ‘Euthanasie’ centraal staan met het vraagstuk “Wanneer heb je het recht om te sterven?” Deze dag zal bestaan uit een ochtendgedeelte met workshops en na de lunch  zal er een plenair gedeelte plaatsvinden. We zullen deze dag uiteraard ook afsluiten met een borrel!

Er zullen sprekers vanuit verschillende beroepsgebieden aanwezig zijn, waardoor een goed perspectief vanuit verschillende invalshoeken verzekerd is. De volgende sprekers zullen deze dag aanwezig zijn: 

Dr. mr. S.F. Hartkamp, huisarts bij Huisartsenpraktijk Lorentz en tevens docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en Dr. H.A.M. Weyers, lid regionale toetsingscommissie Euthanasie Overijssel zullen de ochtend vullen met interessante workshops. Tijdens het plenaire gedeelte zal prof. dr. mr. A.A.E. Verhagen, kinderarts bij het UMCG en opsteller van het Gronings Protocol, over het Gronings Protocol wat gericht is op euthanasie bij zuigelingen vertellen. Drs. T.H.R. de Jong, neurochirurg bij het Erasmus Medisch Centrum en het Sophia Kinderziekenhuis en tegenstander van het Gronings Protocol zal zijn twijfels over dit protocol toelichten. Vervolgens zal prof. mr. dr. R. Otte, adviseur bij College van procureurs-generaal aan het woord zijn. De heer Otte pleit voor meer duidelijkheid omtrent de huidige euthanasiewet, deze zal de Hoge Raad moeten geven. En als laatste, maar zeker niet minder belangrijk zal mr. M. de Die, advocaat gezondheidsrecht bij Velink en De Die advocaten, ons wat komen vertellen over haar ervaringen omtrent euthanasie in de rechtspraktijk. 

 

Wil jij meer weten over dit actuele onderwerp binnen het recht en hoe daarmee omgegaan wordt? Schrijf je dan nu in! 

 

Door je aan te melden ga je akkoord met het boetebeding (artikel 48 Huishoudelijk Reglement)

 

 

Onze sponsoren