Voorronde NSPC

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Pleitcommissie
Datum en tijd
2 mrt. 2018 13:00 - 17:00
Locatie
Oude Rechtbank

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?

 

Voorronde NSPC

Op vrijdagmiddag 2 maart om 13:00 organiseert Simon van der Aa de voorronde van de Nationale Strafpleitcompetitie 2018! Dit is dé strafrechtelijke pleitwedstrijd van Nederland en verschillende strafrechtverenigingen uit heel Nederland zullen meedoen aan deze competitie. De voorronde wordt gehouden in de oude rechtbank in Groningen.

Nadat je aanmelding binnen is, ontvang je een casus en krijg je een rol toebedeeld. Vervolgens bereid je een pleidooi of requisitoir voor. Naast de juridische inhoud wordt er kritisch gekeken naar de presentatie en overtuigingskracht. De jury, bestaande uit een strafrechtadvocaat, Officier van Justitie en een rechter, bepaalt welke twee studenten Groningen zullen vertegenwoordigen in de landelijke finale op donderdag 3 mei.

Durf jij het aan om Groningen te vertegenwoordigen in deze competitie? Meld je dan nu aan voor de voorronde! Leden kunnen zich inschrijven via www.simonvanderaa.nl en niet-leden kunnen zich inschrijven door te mailen naar pleiten@simonvanderaa.nl. Deelname is gratis voor leden en niet-leden betalen drie euro. We hopen jullie te mogen begroeten op vrijdag 2 maart in de oude rechtbank!